Skärshults gård

Småland kaffe
3 mars, 2016
 
 

”DRYAGED PREMIUM”

På Skärshults Gård bedrivs viltuppfödning av hjortar och vildsvin. Vi har även specialiserats oss på nötkött och lamm. Allt kött vi hantera väljer vi ut noggrant och vi har höga kvalitetskrav på djurhållningen. På Skärshults Gård har vi investerat i ett toppmodernt slakteri. Vi erbjuder helfall och detaljer Allt kött hängmöras efter konstens alla regler.

Nöt: Vi strävar efter är att ta fram det bästa nötköttet Småland kan erbjuda. Genom samverkan med lokala gårdar med extensiv djurhållning borgar det för oslagbar kvalité. Alla djur går ute, äter gräs och blir även betydligt äldre än de djur som produceras industriellt. Merparten av biffstockarna möras på ben, ytterligare några veckor efter att vi styckat helfallet. DRY-AGED, är Skärshults Gårds varumärke på kött som vi hänger 6-8 veckor. Märkningen DRY-AGED|PREMIUM betyder att vi har hängt köttet i mer än 8 veckor.

Vilt: Vi producerar dov vilt och vildsvin på gården i vilthägn. Viltet slaktas endast på beställning. Lamm: Vi använder oss i huvudsak av lamm från fårgården i Bolmaryd. Bengt och Cecilia som driver gården är riktiga fårfantaster och dom experimenterar gärna med olika korsningar och foderstater. Vår egen favorit är Dorper/Gute.

Gris: Vi använder endast lokalproducerad gris som är gårdsslaktade. Vi är en av få som hängmörar gris, samt ensamma om att långmöra DRY-AGED utvalda detaljer.